Storsjöodjuret


Om boken

Storsjöodjuret Storsjöodjuret

Sommaren efter att tre ungdomar påstår sig ha sett Storsjöodjuret under Frösöbron ökar antalet observationer av odjuret lavinartat. Massmedias intresse är stort och Östersunds kommun bestämmer sig för att bygga ett odjurscenter i samarbete med sin tyska vänkommun och en affärsman vid namn Max Müller.
Det retar upp en hemlig grupp som kallar sig Jamtlands Drabanter, vilka aktivt motarbetar utförsäljningen av bygden och den invandring som riskerar ta jobb och mark från lokalbefolkningen.

I Sundsvall behandlar läkaren Erik Jensen en kvinna som ramlat i vattnet efter en kväll på kasinot. När han får ett anonymt sms som säger att kvinnans fall inte var en olycka kontaktar han sin vän kriminalkommissarie Johan Axberg och börjar även själv att snoka i fallet.

Johan, som just påbörjat sin pappaledighet, överlåter ärendet till sina kollegor för att kunna fortsätta njuta av sommaren med sin son. Men när en kollega vid Östersundspolisen ringer och berättar att Johans farmor hittats brutalt nedslagen i sin lägenhet, tar han med sig sin son och reser dit. Polisens teori är att hans farmor blivit rånad av en öststatsliga, men Johan gör en rad upptäckter som pekar på att hon är inblandad i något han aldrig hade kunnat drömma om.

Storsjöodjuret är Jonas Moströms åttonde bok i den framgångsrika serien om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarien Johan Axberg och de övriga karaktärerna vi fått lära känna genom böckerna.

 

Även som ljudbok

Uppläsare: Torsten Wahlund.
Producerad av Earbooks.


Övrigt

 

Tillbaka till föregående sida