Svart Cirkel

Pressklipp

Svart Cirkel Svart Cirkel
"Du kommer att rysa i sommarvärmen. Ännu vassare än förra succén "Dödens pendel från 2004."
Mama
 
"Det är mycket välskrivet och bra berättat; något säger mig att Moström tar tid på sig när han skriver och är mån om att göra det ordentligt... Båda hans deckare är väl värda att sträckläsa och bättre än mycket annat av samma slag.

Det jag tycker allra bäst om i Moströms böcker är huvudpersonerna Axberg och Jensen. Kombinationen läkare/polis ger författaren många möjligheter, och de två är de bäst tecknade tretti-nånting-män som genren har att erbjuda - inte luggslitna klysch-fyrtiotalister utan trovärdiga män/fäder/vänner/älskare med 2000-talsproblem. På sex rader beskrivs hur Jensen offrar en eftersträvad forskartjänst för familjen medan hans fru noterar hans kärlekshandling med någon sorts självklart kvinnligt tolkningsföreträde bara för att själv sedan låta sig uppslukas av sin egen konstnärskarriär. Jag tycker att den lilla utvikningen är intressantare än tusen tomma pizzakartonger hemma hos Kurt Wallander."
Nerikes Allehanda
 
"Foppaklass... intrigen är tät, huvudpersonerna väl beskrivna och till och med mördaren beskrivs som en människa med själ och hjärta. Jag gillar verkligen Jonas Moströms sätt att skriva, historierna är spännande och täta, miljön är trovärdigt beskriven och dialogerna känns verkliga."
Östersundsposten
 
"Johan Axberg är bra skildrad... hans vilja till kärlek och samboliv... det finns en sorg där som är stark... Han har ett persongalleri som kommer att bli väldigt intressant att följa i framtiden."
Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT1
 
"Andra boken om kommissarie Axberg, arbetskamraterna Hamrin och läkaren Jensen, är minst lika genialisk som förra boken. Frågan är egentligen om jag har läst så många bättre deckare?... Romanen bjuder på gastkramande spänning i Sundsvalls närmiljö och en historia som är helt genialisk... Jag tyckte att Jonas Moströms första bok - "Dödens pendel" - var elegant och spännande - och kunde inte tro att den boken skulle överträffas. Men det har han definitivt lyckats med. Jag ser redan fram emot en fortsättning."
Örnsköldsviks Allehanda
 
"Jonas Moström blir definitivt spännande att följa i fortsättningen. Han har hittat en bra berättarstil och intrigen fastnar aldrig. I lämpligt tempo händer något nytt."
Dagbladet
 
"Det är en spännande deckare där författaren släpper lös de mörka krafter som lurar inuti människan i ett iskallt, vintrigt Sundsvall. Miljön känns autentisk, både från sjukhuset, där det märks att författaren är läkare till yrket, och från det anrika hotellet Knaust från 1891, träpatronernas herrklubb."
Bibliotekstjänst, BTJ
 
"Moström är en duktig skribent som vet hur han ska hålla spänningen uppe."
Borås Tidning
 
"Svart cirkel är en rappt skriven, väl berättad och riktigt spännande bok. Mordfallen blandas också med glimtar ur huvudpersonernas privatliv vilket förhöjer värdet ytterligare."
Ölandsbladet
 
"Slutsatsen är klar - "Svart cirkel" är en mycket bra och högst läsvärd kriminalroman av en författare som vi nu ställer höga krav på - fler böcker, tack!"
Professor Lars Erik Böttiger, Läkartidningen