Dödens Pendel

Pressklipp

Dödens Pendel

Dödens Pendel
"... en övertygande debut. Poliskollektivet är ledigt skissat, huvudpersonerna har karaktär och dialogen är otvungen ..."
Dagens Nyheter
 
"... väl värd att rekommendera som sträckläsning... En av bokens verkliga styrkor är att man bryr sig om karaktärerna... Inte bara Jensen och Axberg utan för en gångs skull mördaren är psykologiskt underbyggda och hänger logisk ihop."
Nerikes Allehanda
 
" Få, om ens någon av alla debutanter jag läst i år, skriver dialoger lika rappt och äkta. Han upprätthåller spänningen boken igenom med en långsamt stegrad intensitet."
Borås Tidning
 
"Att Axberg snabbt kommer att bli lika populär som sina kollegor Wallander och Van Veeteren förstår man redan efter att ha läst några kapitel i boken...
Jag sträckläste boken. Det kommer ni också att göra"
Länstidningen, LT
 
"Moström har hittat rätt ton, hans personer är trovärdiga, miljöerna, alltså Sundsvall med omnejd, väl beskrivna och berättelsen har både spänning och liv."
Dagbladet
 
"Moström är en väldigt god berättare, berättartempot är högt... och kombinationen av en misstänksam läkare och en engagerad kommissarie är ett lyckat grepp. Som läsare skulle jag bli glad om Moström inte dröjde för länge med nästa bok."
Jury
 
"Historien är tät, språket rappt och det går knappt att lägga ifrån sig boken...En mera lyckad deckardebut får man leta efter och jag ser fram emot fortsättningen på Jonas Moströms författarkarriär."
Östersunds-Posten